Takuu-SäätiöTakuu-Säätiön takaus on tarkoitettu yksityishenkilön talouden järjestämiseen.

Järjestely tapahtuu yhdellä suuremmalla luotolla.

Lisäksi he ovat ottaneet kokeiluun pienlainan vuonna 2014, joka on suuruudeltaan 200-2000 euroa. Tämä on tällä hetkellä toiminnassa neljässä kaupungissa. Maksuaika on enintään 2 vuotta ja korkoa peritään 5 %.

Mitä ehtoja on?

Kun olet hakemassa Takuu-Säätiön järjestelyluottoa, on siinä ehtoja ja rajattu käyttötarkoitus, jotka määrittävät sen, voiko takauksen saada juuri sinun tapauksessasi. Lainan tarjoaa pankki ja takauksen sille tarjoaa Takuu-Säätiö.

Takauksen voi saada vain olemassa olevia velkoja varten, ei uuden kodin tai auton hankkimista varten, vaikka niitä voikin kipeästi tarvita kun yrittää saada elämäntilanteensa järjestykseen.

Miten takausta haetaan?

Ennen takauksen hakemista, tulee ottaa selvää takauksen ehdoista. Se ei kata kaikkia mahdollisia velkoja ja jos velkojen järjestelyyn on jokin muu mahdollisuus, kuten maksujärjestelyistä sopiminen velkojien kanssa, voi olla ettei takausta saa.

Aluksi kannattaa selvittää oma todellinen tilanteensa, paljonko velkaa on ja miten sitä tällä hetkellä hoidetaan. Paljonko on tuloja, paljonko on menoja ja mitä elämiseen tarvitsee jäädä. Takuu- Säätiö suosittelee ammattilaisen puoleen kääntymistä. Apua saa esimerkiksi oman kunnan tai kaupungin talous- ja velkaneuvonnasta. Neuvoja antaa myös Takuu- Säätiön valtakunnallinen Velkalinja.

Maksuvaran määrittäminen

Järjestelylainan yksi keskeinen saamisperuste on maksuvara. Maksuvara on laskennallinen arvio siitä, kuinka paljon nykyisillä tuloilla on varaa velkaa lyhentää. Maksuvarassa huomioidaan elämiskustannukset, koti, ruoka ja terveydenhuolto, velan määrä ja kulut.

Takuu-Säätiön verkkosivuilta löytyy helppokäyttöinen laskuri, kun haluat itse selvittää tilannetta. Maksuvara vaikuttaa siihen, kuinka suurta summaa pystyt hoitamaan, ottaen huomioon että järjestelyluoton maksimiaika on 8 vuotta. Usein pyydetään myös näyttöä siitä, että olet maksuvarasi verran lyhentänyt velkojasi jo jonkin aikaa.

Velkakierteen uusiutumista ehkäistään

Lainan nostovaiheessa myönteisen takauspäätöksen jälkeen, lopetetaan velallisen kaikki luottotilit ja luottokortit. Järjestely merkitään myös Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämään maksuhäiriörekisteriin. Tämän jälkeen et pysty kovin helposti hankkimaan uusia luottoja ja se helpottaa lopulta asioiden järjestykseen saamista, kun lisää maksettavaa ei kerry.

Sivun muutokset

7.10.2014: Kirjoitettu pienlainasta

Mitä mieltä artikkelista?

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä    (ääniä: 3, keskiarvo: 4,67 / 5)
Loading...

Keskustele, kommentoi tai kerro kokemuksia

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.