Takuu-SäätiöTakuu-Säätiön takaus on tarkoitettu yksityishenkilön talouden järjestämiseen.

Järjestely tapahtuu yhdellä suuremmalla luotolla.

Lisäksi he ovat ottaneet kokeiluun pienlainan vuonna 2014, joka on suuruudeltaan 200-2000 euroa. Tämä on tällä hetkellä toiminnassa neljässä kaupungissa. Maksuaika on enintään 2 vuotta ja korkoa peritään 5 %.

Mitä ehtoja on?

Kun olet hakemassa Takuu-Säätiön järjestelyluottoa, on siinä ehtoja ja rajattu käyttötarkoitus, jotka määrittävät sen, voiko takauksen saada juuri sinun tapauksessasi. Lainan tarjoaa pankki ja takauksen sille tarjoaa Takuu-Säätiö.

Takauksen voi saada vain olemassa olevia velkoja varten, ei uuden kodin tai auton hankkimista varten, vaikka niitä voikin kipeästi tarvita kun yrittää saada elämäntilanteensa järjestykseen.

Miten takausta haetaan?

Ennen takauksen hakemista, tulee ottaa selvää takauksen ehdoista. Se ei kata kaikkia mahdollisia velkoja ja jos velkojen järjestelyyn on jokin muu mahdollisuus, kuten maksujärjestelyistä sopiminen velkojien kanssa, voi olla ettei takausta saa.

Aluksi kannattaa selvittää oma todellinen tilanteensa, paljonko velkaa on ja miten sitä tällä hetkellä hoidetaan. Paljonko on tuloja, paljonko on menoja ja mitä elämiseen tarvitsee jäädä. Takuu- Säätiö suosittelee ammattilaisen puoleen kääntymistä. Apua saa esimerkiksi oman kunnan tai kaupungin talous- ja velkaneuvonnasta. Neuvoja antaa myös Takuu- Säätiön valtakunnallinen Velkalinja.

Maksuvaran määrittäminen

Järjestelylainan yksi keskeinen saamisperuste on maksuvara. Maksuvara on laskennallinen arvio siitä, kuinka paljon nykyisillä tuloilla on varaa velkaa lyhentää. Maksuvarassa huomioidaan elämiskustannukset, koti, ruoka ja terveydenhuolto, velan määrä ja kulut.

Takuu-Säätiön verkkosivuilta löytyy helppokäyttöinen laskuri, kun haluat itse selvittää tilannetta. Maksuvara vaikuttaa siihen, kuinka suurta summaa pystyt hoitamaan, ottaen huomioon että järjestelyluoton maksimiaika on 8 vuotta. Usein pyydetään myös näyttöä siitä, että olet maksuvarasi verran lyhentänyt velkojasi jo jonkin aikaa.

Velkakierteen uusiutumista ehkäistään

Lainan nostovaiheessa myönteisen takauspäätöksen jälkeen, lopetetaan velallisen kaikki luottotilit ja luottokortit. Järjestely merkitään myös Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämään maksuhäiriörekisteriin. Tämän jälkeen et pysty kovin helposti hankkimaan uusia luottoja ja se helpottaa lopulta asioiden järjestykseen saamista, kun lisää maksettavaa ei kerry.

Sivun muutokset

7.10.2014: Kirjoitettu pienlainasta

Mitä mieltä artikkelista?

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä    (ääniä: 4, keskiarvo: 4,75 / 5)
Ladataan...

13 kokemusta, arvostelua tai kommenttia

 • 23.5.2013 klo 14:04

  Hei, olen joutunut maksuvaikeuksiin erilaisten asioitten vuoksi, avioero , lomautus työpaikalta , eli en selviä kaikista maksuista niiden eräpv mennessä. En oikeen tiedä mitä teen mutta jotenki apua tarttisin T seppo

 • 23.5.2013 klo 14:45

  Terve Seppo

  Ikävä kuulla, että on mennyt semmoiseen tilanteeseen.

  Ensimmäisenä kannattaa olla yhteydessä laskujen laskutukseen ja pyytää heitä siirtämään eräpäivää, jotta pystyisit myöhemmin maksamaan laskut.

  Voit olla yhteydessä myös kaupungin velkaneuvontaan, koska heillä on varmasti paljon vinkkejä asiaan. Kaupungin velkaneuvonnan löydät Googlen kautta esim. Tampereen hakusanalla ”velkaneuvonta tampere”.

  Takuu-Säätiön ilmainen velkalinjan numero 0800-98009, joka on avoinna arkisin klo 10-14. He voivat myöskin varmasti auttaa sinua ja voit keskustella asiasta heille nimettömänä.

  T. Jani

 • 4.11.2013 klo 00:55

  jani. otaisitko yhtetyttä. vaikea tilanne. matti_jurmu@suomi24,fi. maksuvara on hyvä, mutta 4v tappelu vakuutusyhtiönkanssa kolari asiassa vei perikatoon. nyt olen voittanut, mut tarviin apua. kiitos

 • 16.12.2013 klo 14:29

  miten voin hakea takuusäätiön takaamaan lainan että saisin maksettuu kaiken mitkä on perinnässä ja ulosotossa? t. joni salmelin

 • 31.3.2014 klo 17:36

  Itse hain 6/2012 ja sain 2/2013 järjestelylainan pankistani T-S:n takauksella. Takaussumma oli maksimi 34.000 €.

  Maksuvaikeudet alkoivat, jo tiukille vedetyn, taloudellisen tilanteen alettua kangerrella kun työpaikan palkanmaksu takkuili uuteen palkanmaksujärjestelmään siirtymisen johdosta. Eihän tällaista edes osannut arvata. Ts. palkkapäivänä ei ollutkaan tarpeeksi tilillä rahaa joten jostain oli pakko nipistää kuukausi toisensa perään. Vipillä oli niin helppo paikata vajetta ja elättelin toivetta että tämä on pian ohi.
  Kunnes heti perään työpaikalla alettiin vähentää säästömielessä eräitä töitä joista oma palkkani koostuu peruspalkan lisäksi. Se oli lopullinen niitti. Sukulaisilleni en asiasta kertonut vaan hain itse apua oman kuntani velkaneuvojalta. Kaksi käyntiä neuvojalla tarvittavien papereiden kera ja loput yhteyden otot T-S:n takausvastaavan kanssa. Takaus myönnettiin 12/2012 ja laina nostettiin pankistani 2/2013. Nyt makselen yhtä lainaa, korko 2%, vielä 3 vuoden ajan. Tällä hetkellä joka tilistä jää rahaa myös säästöönkin pahan päivän varalle. Myös omat kuluni olen minimoinut aika hyvin. Vuokran lisäksi vain puhelin/nettilasku(15€), sähkö(n. 35€) 3 kk välein ja kerran vuodessa könttänä kotivakuutus(95€) ja liikennevakuutus(260€).

 • 31.3.2014 klo 19:57

  Kiitos kommentista ex_vippaaja.

  T. Jani

 • 14.5.2014 klo 09:53

  Kaikki kaatuu päälle lainat jota tyhmyydessä ottanut en nyt eläkkelle jäätyäni pysty maksamaan uhkakirjeitä saapuu joka päivä puhelimeen ja sähköpostiin,kun sais jostakin apua joka järkeistäs tämän homman .

 • 28.6.2014 klo 08:46

  tervehdys. ongelma olis velkajärjestelyn jälkeinen aika ja semmonen että oli pakko tienata aika reilusti yli velkajärjestely rajan,muuttuivat olosuhteet moneen kertaan jäjestelyn aikana. elikäs nyt tuli sitten reilu 11000 euroa lisää maksettavaa kun velkaneuvonta teki laskelmansa,eivät huomioineet mitään muuttuneita olosuhteita,esim.työmatkat piteni alkuperäisestä lasketusta liki 25000km vuodessa,syntyi lapsi josta saa maksaa elatus maksuja,sekä kun menin naimisiin oli vuokrattava isompi asunto joten asumiskustannukset nousi noin 300e kuukaudessa. nyt sittten olisi jotenkin maksettava maaliskuuhun mennessä se reilu 11000e velkojille,nehän voisi olla helposti sovittavissa jos velkojia olisi noin 5 kpl max,niitä kuitenkin on noin 30 eli sopiminen lienee todella hankalaa,nyt vielä ollut joulukuusta huhtikuun loppuun lomautuksella ja huhtikuusta lähtien taas töissä. tosin tänä vuonna ei ole enää päässyt tienaamaan niin hyvin kuin parina edellisenä vuonna eikä tässä ole oikein edes teoriassa saumaa selvitä siitä maksusta. nyt vielä iski isyysloma päälle… olis ihan kiva tietää voisiko takuu säätiöstä löytyy apu ongelmaan. kiitos.

 • 30.7.2014 klo 15:16

  ”Voit olla yhteydessä myös kaupungin velkaneuvontaan, koska heillä on varmasti paljon vinkkejä asiaan..” juupa juu. Mitään ei VIELÄ itsellä ulosotossa, mutta erittäin hankala tilanne eron jälkeen selvitä monista vipeistä, joita ex ”pakottanut” (narsisti) nimiini ottamaan…nooh..velkaneuvonnasta neuvo, yksi ja ainoa! ”Anna mennä ulosottoon, kun et kerran pysty maksamaan. Siellä ne sitten velat vaan kasvaa. Voit 2-3 vuoden päästä koittaa kepillä jäätä ja ehkä päästä jonkinlaisen velkasaneeraukseen, ehkä!” ja that´s it. Yritin kysellä, jos olisi mitään keinoja maksella niitä pois, ettei tarttis lähteä tuohon ulosottokiertoon. EI muita neuvoja, soriiiiii! Että sillee.

 • 7.10.2014 klo 19:59

  Ahdistunut ja Otus76: Pahoittelen viivästynyttä vastausta. Kannattaa soittaa suoraan Takuu-Säätiön velkalinjalle, he osaavat paremmin auttaa.

 • 15.1.2015 klo 14:18

  olen takaamassa lainaa tytölle tyttö yrittää maksa mutta kun on välillä töissä j ja luki lähihoitajaksi nyt täytyisi saada maksettua velka mutta raha tilanne huono millai saa takuu säätiöltä rahaa että voi maksaa velan ulosottoon

 • 15.4.2015 klo 23:37

  kesäkuussa 2014 hain takuusäätiön kautta pankkilainaa, en ole vielä saanut koska tuli lisätilitystä 2000e joka pitää hoitaa toukokuun loppuun mennessä.
  Velkaneuvoja sanoi että jos en pysty maksamaan niitä niin ne menee ulosottoon.
  Kidutusta on ollut jo useamman vuoden.

 • 2.8.2016 klo 10:28

  Yksityishenkilön velkajärjestely hoidettu loppuun. Lisäsuoritusvelvollisuutta 8000e.
  Kaikki ylimääräinen matkakorvauksia myöten on maksettava takaisin vaikka ohjelmassa lukee,että ylimääräistä tuloa voi käyttää välttämättömiin menoihin.
  Palkka noussut 100e/kk vuodessa. Olisinpa ymmärtänyt ajoissa kieltäytyä palkankorotuksista ja työmatkakomennuksista. Todella tiukkaa on ollut joten näinhän se sitten meni kuitenkin ! Vakuusvelat suoritettu korkoineen ja muutkin melkein täysimääräisesti. Nyt masentaa ja tämä sumentaa ilon urakan loppuunsaattamisesta.
  On noustava vielä ratsaille-kunhan keksisi kuinka!

Keskustele, kommentoi tai kerro kokemuksia