Laina.fiLaina.fi tarjoaa pikalainaa 3500 euroon asti jo 20 vuotta täyttäneelle.

Palvelun takana toimii DFC Nordic Oyj -yritys, joka on perustettu jo vuonna 2005. Päätoimipaikka on Helsingissä ja työntekijöitä on noin 25 kappaletta. Yhtiö on aiemmin tarjonnut pienlainoja mm. nimellä OK Money.

Perustiedot

Ikäraja: 20 vuotta
Lainasumma: 50-3500 euroa
Maksuaika: noin 1-24 kuukautta
Siirry tästä
Laina.fi:n lainaan »

Sivuston ulkonäkö

Sivusto on melkein täysin sinivalkoinen eli antaa suomalaisen kuvan. Heti etusivulta ei löydy lainalaskuria, joka on mielestäni pieni puute, mutta pääset lainalaskuriin siirtymällä yläpuolelta Laina.fi vippiin.

Lainalaskurista näkee kokonaishinnan, jos haluaa maksaa noin kuukauden sisällä takaisin. Jos haluaa maksaa erissä, niin sitten on vähän monimutkaisempaa tietää.

Lainan ikärajat ja summat

Kaikki Laina.fi -luotot ovat vakuudettomia. Kokonaisuudessaan luottoa voi saada jopa 3500 euroa, mikäli maksukyky riittää. Luottoja myönnetäänkin maksukyvyn ja iän perusteella, mikä laskee kuluttajan riskejä velkaantua liikaa ja edustaa vastuullista luotonantoa. Vastaavasti hakijoiden luottotiedot tarkistetaan, maksuvaikeuksiin joutuneet henkilöt eivät näin velkaannu enää lisää.

Hakeminen verkkosivujen lomakkeella

Laina.fi toimii verkkosivujen kautta, jonne pääset yläpuolelta. Luoton hakemisesta ei koidu hakijalle kustannuksia, mikä on aina positiivista. Kun laskurilla on katseltu sopiva vaihtoehto ja saatu selville luoton todellinen vuosikorko ja luoton lopulliset kustannukset, uudet asiakkaat tunnistautuvat turvallisesti henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Tunnistautumisen jälkeen käyttöön tulee PIN-koodi.

Vanhat asiakkaat voivat uutta luottoa hakiessaan käyttää jo olemassa olevaa PIN-koodia ja omaa matkapuhelinliittymää. Luoton ehdot saa vielä luettavaksi ja hyväksyttäväksi ennen lopullista lainhakemusta, ne ovat kyllä verkkosivuilla myös omassa osiossaan, jossa ehtoihin on hyvä tutustua kun harkitsee luoton hakemista.

Minkälaisia lainasummia ja maksuaikoja?

Summat alkavat 50 € ja päättyvät 3500 €. Välillä 50-600 € porrastus on 50 € ja 600-2500 € porrastus on 100 €. Laina-ajat alkavat 1 kuukaudesta ja päättyvät 12 kuukauteen. Pienemmissä pikalainoissa ovat lyhyemmät maksuajat ja suuremmissa kulutusluotoissa pidemmät laina-ajat esim. 50 € => 1 kk, 1000 € => 7 kk ja 2500 € => 12 kk.

Lainapäätöksiä ympäri vuorokauden

Laina.fi tarjoaa ympärivuorokautista palvelua, lainapäätöksiä tehdään kellon ympäri. Luoton hakijan ei tarvitse katsella kelloa vaan voi hakea luottoa siihen aikaan, kun se itselle sopii, päätöstäkään ei tarvitse odotella seuraavaan aamuun, jos sattuu hoitamaan asioitaan vähän myöhemmin illalla. Kun päätös on tehty, siirtyvät raha luotonottajan tilille samana päivänä, tai aukioloaikojen ulkopuolella tehtyjen päätösten kohdalla heti palvelun avauduttua seuraavana aamuna. Aukioloajat ovat 7-23.

Eli lyhyesti, hakemukset ja päätökset kellon ympäri, rahat tilille joka päivä aamuseitsemän ja ilta yhdentoista välillä. Tilisiirrosta tulee myös tekstiviesti omaan puhelimeen. Kaikkiin yleisimpiin pankkeihin maksu siirtyvät samana päivänä, S-Pankki on poikkeus ja siirrossa voi mennä yhdestä kahteen pankkipäivää.

Plussaa lainalaskurin selkeydestä

Verkkosivujen lainalaskurikin täyttää kaikki vaatimukset, sillä voi hetkessä tarkistaa kaikki oleelliset tiedot halutusta luoton määrästä, riittääkö ikä, mikä on laina-aika ja paljonko todellinen vuosikorko on. Laskurilla voi siis selvittää helposti vertailukelpoiset kustannukset jo ennen hakupäätöksen tekemistä.

Hakija voi myös itse vaikuttaa takaisinmaksuaikaan, mikä helpottaa oman talouden suunnittelua. Laina-aika voi luoton määrästä ja luotonottajan toiveista riippuen vaihdella 2 viikosta 48 kuukauteen.

Millainen tietoturva?

Laina.fi:llä on käytössään kaikilla sivuillaan https-yhteys eli kaikki täyttämäsi tiedot menevät internetissä salattuna. Jos jotenkin joku pääsisi lukemaan tiedonsiirron välistä, niin salattua tietoa se ei saa avattua ja tämän ansiosta pidän tietoturvallisena paikkana.

En löydä laskuani?

Voit pyytää asiakaspalvelulta uuden laskun esimerkiksi sähköpostiisi tai sitten voit kirjaantua Laina.fi:n sivuille omilla tunnuksillasi ja sieltä löydät laskut.

Milloin asiakaspalvelu auttaa?

Henkilökohtaista neuvontaa saa asiakaspalvelusta arkisin 7-23 välillä ja viikonloppuisin klo 9-21. Laina.fi verkkosivuilla on kyllä hyvin selkeät yhteystiedot sekä luottoja koskevaan asiakaspalvelunumeroon että laskutusta hoitavaan palvelunumeroon, sähköposteineen ja fakseineen. Myös puhelujen mahdolliset hintatiedot ja palveluajat ovat mukavasti esillä.

Vastausnopeus?

Lähetin sähköpostilla yhden kysymyksen Laina.fi:lle klo 10:15, johonka he vastasivat saman päivän aikana klo 13:40. Pidän vastausaikaa ihan hyvänä. Voit myös soittaa heille ja saat sitä kautta vielä nopeammin vastauksen.

Esimerkki lainasta

Lainan määrä: 1000 euroa
Maksuaika: 90 päivää
Maksu kokonaisuudessaan ja kuluineen: 1265 euroa
Todellinen vuosikorko: 330,23 %

Sivun muutokset

1.7.2016: Suurin lainasumma noussut 2500 eurosta 3500 euroon ja pisin laina-aika pidentynyt 12 kuukaudesta 24 kuukauteen
13.9.2015: Kirjoitettu laskun katoamisesta
19.6.2015: Päivitetty tietoturvan osiota
14.4.2015: Asiakaspalvelusta kappale
18.2.2015: Tietoturvasta tehty osio
30.9.2014: Kerrottu lainoista ja laina-ajoista
3.9.2014: Kirjoitettu vastausnopeudesta
18.7.2014: Päivitetty asiakaspalvelun tietoja
13.9.2013: Lisätty tietoa sivuston ulkonäöstä
2.8.2013: Lainasumma noussut 100-1000 € -> 50-2500 €
2.8.2013: Ikäraja noussut 18 vuodesta -> 20 vuoteen

Mitä mieltä artikkelista?

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä    (ääniä: 2, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Keskustele, kommentoi tai kerro kokemuksia