VivusVivus on näkynyt paljon viime aikoina kotimaisessa katukuvassa ja medioissa.

Lainapaikan omistaa 4Finance Oy -yritys, joka on perustettu vuonna 2009 ja toimii useassa eri maassa. Työntekijöitä on Suomessa 37 henkilöä ja päätoimipaikkana Helsinki.

Perustiedot

Ikäraja: 20 vuotta
Lainasumma: 10-2010 euroa
Maksuaika: 3-30 päivää
Siirry tästä Vivuksen lainaan »

Alkuvaikutelmia

Sivusto näyttää selkeältä ja etusivulta löytyy laskuri. Lainalaskuri näyttää kaikki tarpeelliset tiedot lainasta, joka on hyvä juttu, ettei tarvitse itse alkaa laskemaan eri juttuja.

Vivus mainostaa paljon televisiossa ja ne mainokset ovat olleet kyllä aika hauskoja.

Ensimmäinen laina ilmaiseksi

Vivus tarjoaa ensimmäistä vippiä uudelle asiakkaalle ilman korkoja ja ilman kuluja. Tietystihän tarkoituksena on saada pidempiaikaisia asiakkaita, jotka ottaisivat myöhemminkin vippiä samasta paikasta. Tarjous kuulostaakin houkuttelevalta ja herättää takuulla huomion, kun lähes poikkeuksetta kilpailijoilla ensimmäisestäkin vipistä maksetaan korkoa ja muita kuluja.

Miten pikalaina haetaan?

Siirry yläpuolelta Vivuksen lainaan. Valitse sen jälkeen lainalaskurista uusi asiakas tai vanha asiakas, sopiva summa ja maksuaika sekä paina lopuksi ”hae pikalainaa”. Jos olet uusi asiakas, niin täytä tarvittavat tiedot, hyväksy lainaehdot ja lopuksi tunnistaudu verkkopankkitunnuksillasi. Jos olet vanha asiakas, niin kirjaudu sähköpostilla ja salasanalla.

Uudet asiakkaat ja ilmaista lainaa

Voiko laina oikeasti ikinä olla ilmainen ja miten ihmeessä se kannattaa, tulee ainakin ensimmäisenä mieleen. Toisaalta, monessako kaupassa on avajaistarjouksia, verkkokaupoissa tutustumisetuja ja postimyyntiyrityksissä uuden asiakkaan etuja. Menettely ei kuulostakaan niin erikoiselta. Kyllähän tyytyväinen asiakas mielellään palaa asioimaan samaan yritykseen.

Uusi asiakas rekisteröityy Vivuksen palveluun, jolloin käyttöön tulee oma profiili, jonka kautta lainan hakeminen on yksinkertaista. Tarjolla on korkeintaan 400 euron luottoja uusille asiakkaille, alaikäraja on 20 vuotta. Kun ensimmäinen vippi on maksettu, voi saada uuden vipin.

Vivuksen pikavipit

Tarjolla on vippejä väliltä 10-2010 euroa. Vivus tarjoaa siis pieniäkin lainoja ja asiakas voi ottaa lainaa juuri sen verran kuin tarvitsee, ei kymppejä tai jopa satasia enemmän maksaen myös enemmän kokoja ja kuluja.

Luotonhakija voi myös itse päättää takaisinmaksuajasta, joka vaihtelee yhdestä päivästä 30 päivään eli kuukauteen. Takaisinmaksun voi suunnitella siis hyvinkin tarkkaan omien tulojen mukaan, vaikka palkkapäiväksi.

Nykyiset asiakkaat ja monipuoliset luottovaihtoehdot

Nykyinen, eli jo vippiä Vivukselta aiemmin ottanut asiakas voi saada lainaa jopa 2010 euroa. Lainahakemuksia vastaanotetaan ympäri vuorokauden, mutta rahansiirto tapahtuu lain määräämien aikojen puitteissa eli klo 7-23 välillä kaikkina viikonpäivinä.

Kun asiakkuus ja profiili on jo luotu, voi asiakas hakea uutta lainaa myös puhelimitse asiakaspalvelun palvelunumerosta.

Kuin pian rahat näkyvät tililläni?

Kun olet hakenut pikalainaa ja se myönnetään sinulle, niin menee noin 15 minuuttia, kun rahat ovat maksettu ja jotta ne näkyvät tililläsi. Poikkeuksena on POP-pankki ja Ålandsbanken, joihin menee aikaa 1-2 pankkipäivän verran.

Vipin saaminen puhelimella

Jos et ole kertaakaan lainannut Vivukselta, niin ensimmäisellä kerralla täytyy tunnistautua pankkitunnuksien avulla nettisivulla. Ensimmäisen pikavipin jälkeen saat henkilökohtaisen salasanan. Sitten vain soitat asiakaspalveluun arkena klo 7-23 välillä, niin saat vipin puhelimen avulla.

Turvallinen hakeminen?

Vivus käyttää lainan hakemisessa suojattua https-sivua eli tietosi menee kryptattuna netin ylitse, joten sen puolesta hakeminen on turvallista.

Onnistuuko eräpäivän siirtäminen?

Vivuksella onnistuu eräpäivän siirto 14 tai 30 päivällä, joka riippuu lainan määrästäsi. Tästä muodostuu lisäkustannuksia sinulle. Tiedot ja hinnan näet laskustasi.

Pystyykö olemaan useampi laina?

Et pysty hakemaan toista vippiä, jos ensimmäinen on vielä maksamatta. Eli ensiksi pitää maksaa avoin laina pois, jotta voit saada uuden lainan sekä lisäksi pitää odottaa 1-2 pankkipäivää, jotta maksu kirjautuu Vivuksen rekistereihin.

Sähköpostilaskua?

Sivustolta ei löydy tietoa, että voiko laskua saada sähköpostiin, niin laitoin asiakaspalveluun kysymyksen tästä asiasta. Asiakaspalvelu vastasi, että kyllä lähettävät laskun sähköpostilla.

En löydä laskua?

Ota yhteyttä asiakaspalveluun, jotta saat tietoosi laskun tiedot puhelun aikana tai sitten sähköpostilla. Toinen vaihtoehto on odotella muistutuslaskua, mutta se aiheuttaa sinulle uusia kuluja.

Milloin asiakaspalvelu on auki?

Asiakaspalvelu palvelee maanantaista perjantaihin klo 7-23, lauantaisin klo 10-18 ja sunnuntaisin klo 10-14. Asiakaspalvelu toimii puhelimitse, sähköpostitse sekä lisäksi nettisivujen kautta chattinä.

Palvelunopeus?

Lähetin kysymyksen sähköpostilla klo 20:11 ja sain siihen vastauksen 7 minuutissa. Tästä voi päätellä, että asiakaspalvelu toimii hyvin myös illallakin.

Esimerkki lainasta

Lainan määrä: 600 euroa
Maksuaika: 30 päivää
Maksu kokonaisuudessaan ja kuluineen: 690 euroa
Todellinen vuosikorko: 447 %

Sivun muutokset

1.8.2016: Yrityksen henkilöstömäärä kasvanut 10-19 henkilöstä -> 37 henkilöön
26.9.2015: Kerrottu POP-pankista ja Ålandsbankenista
30.6.2015: Artikkelia päivitetty
20.4.2015: Uuden laskun saamisesta osio
24.2.2015: Rahojen nopeudesta uusi kappale
24.11.2014: Kirjoitettu yrityksestä
4.10.2014: Kerrottu loppupisteistä
14.8.2014: Lisätty uutta tietoa maksuajan siirtämisestä
24.6.2014: Päivitetty toisen lainan hakemisesta
19.5.2014: Kirjoitetty palvelunopeudesta
10.4.2014: Kerrottu laskun saamisesta sähköpostilla
5.3.2014: Lisätty tietoa pikalainan hakemisesta
21.1.2014: Kirjoitettu alkuvaikutelmista
11.10.2013: Kerrottu useammasta lainasta ja eräpäivän siirrosta
19.8.2013: Lisätty asiakaspalvelun ajat ja tietoa turvallisesta hakemisesta
5.7.2013: Pikalaina suurentunut 10-600 eurosta -> 10-2010 euroon sekä maksuaika muuttunut 1-30 päivästä -> 3-30 päivään

Mitä mieltä artikkelista?

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä    (ääniä: 4, keskiarvo: 4,25 / 5)
Ladataan...

2 kokemusta, arvostelua tai kommenttia

  • 28.9.2013 klo 01:03

    Joku meni pieleen enkä saanut lainaa :(

  • 29.3.2014 klo 23:11

    oon tyytyväinen

Keskustele, kommentoi tai kerro kokemuksia