CollectorCollector tarjoaa 2000-10000 euron vakuudettomia lainoja.

Perustiedot

Ikäraja: 25 vuotta
Lainasumma: 2000-10000 euroa
Maksuaika: 2-10 vuotta

Suosittelen ottamaan toisen lainan

Ensimmäisiä tunnelmia

Palvelu on aiemmin toiminut Joustolaina nimellä, mutta nyt palvelu on siirtynyt kokonaan Collectorin alle. Mielestäni uusi sivusto on huomattavasti selkeämpi, koska aiemmin oli vaikeaa saada tietoon edes kokonaiskuluja. Samalla myös lainasummat nousivat suuresti ja nyt voit saada jopa kymppitonnin kulutusluottoa.

Kuka voi hakea lainaa?

Hakijan tulee olla vähintään 25-vuotias ja Suomessa vakituisesti asuva henkilö. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Hänellä on oltava säännölliset tulot, jotka ovat vähintään 15 000 euroa vuodessa palkkana tai eläkkeenä. Luottoja ei myönnetä opiskelijoille ja työttömille. Opiskelijoille vain siinä tapauksessa, että tuloraja työssä täyttyy.

Miten pikalainaa haetaan?

Collectorin verkkosivuilla on yksinkertainen hakulomake. Täytä lomake ja lähetä hakemus sähköisesti. Saat pian alustavan hyväksynnän lainahakemukseesi. Kun olet saanut hyväksynnän, niin tulosta ja allekirjoita hakemus. Liitä hakemukseen kopioina viimeisin palkkalaskelma tai eläkepäätös sekä kopio virallisesta henkilöllisyystodistuksesta, jossa on kuva ja allekirjoitus, kuten passista. Jos olet yrittäjä, toimita vastaavasti kopiot tulos- ja taselaskelmasta, sekä viimeisimmästä ennakkoverolipusta.

Kun olet postittanut hakemuksen liitteineen ja ne ovat saapuneet perille, hakemus tarkistetaan ja hyväksytään. Asioinnin yhteydessä tulee aina ilmoittaa henkilöllisyystunnus.

Luoton saapuminen omalle tilille

Kun hakemus on liitteineen tarkistettu, niin saat luoton tilinauhassa tai eläkepäätöksessä esitetylle tilille. Maksut tulevat Nordea pankin kautta. Ellei tilinumero ole kyseisissä tositteissa näkyvillä, saat pyynnön lähettää kopion tiliotteestasi, josta tilinumero voidaan tarkistaa. Ellei käytössäsi ole tulostinta, voit pyytää hakemuksen kirjeitse allekirjoitettavaksesi.

Luoton saamisessa menee pankkiyhteydestä ja postituksesta riippuen joitakin päiviä. Mikäli hakemuksessa tai liitteissä ilmenee jotain, minkä vuoksi hakemus hylätään, niin siitä ilmoitetaan sinulle sähköpostilla.

Lainan maksuaika

Kun olet tehnyt hakemuksen lainasta, olet määritellyt takaisinmaksuajan. Se vaihtelee kahdesta kymmeneen vuoteen. Lainan määrä on joko 2000-10000 euroa. Ensimmäinen vuosi on aina lyhennysvapaa, sen aikana et siis lyhennä itse lainaa, maksat vain lainan korot ja muut kulut.

Voit myös itse vaikuttaa takaisinmaksuaikaan ja saada lyhennysvapaita kuukausia. Lainan takaisinmaksu alkaa vasta vuoden kuluttua sen nostamisesta, mikä on kätevää vaikkapa remonttia tehdessä, silloin kun on paljon muutakin maksettavaa samaan aikaan.

Kuukausikulut

Kun ryhdyt ensimmäisen maksuvapaan vuoden jälkeen lyhentämään lainaasi, niin maksettavaksesi tulee joka kuukausi samankokoinen lyhennys. Jokaisen maksun yhteydessä veloitetaan 5 euron laskutuslisä. 60 euron avausmaksu vähennetään pääomavelasta, ennen kuin saat lainan käyttöösi. Lainan määrästä riippuen kuluja tulee kuukaudessa 24-79 euroa.

Todellinen vertailukelpoinen vuosikorko esimerkiksi 2000 euron Joustolainalle kolmen vuoden maksuajalla on 31,3 prosenttia. Se vaihtelee siis hieman lainan määrän ja maksuajan mukaan, tieto löytyy lainasi sopimuksesta, jonka tarkistat ennen sen ehtojen hyväksymistä ja allekirjoitusta.

Luoton korot

Maksettava korko määräytyy kuukausittain laskettuna jäljellä olevan lainan mukaan. Korko on lisätty sinulle toimitettavaan lyhennyslaskuun, josta löytyy myös erittely sekä luoton pääoman lyhentämisestä, koron ja muiden kulujen osuudesta lyhennyksessä.

Korko on sidottu 3 kuukauden euribor -viitekorkoon. Tämän perusteella luotontarjoajalla on yli prosentin korkotason muutoksissa oikeus nostaa jäljellä olevan lainan korkoa. Vastaavasti koron laskiessa luotontarjoaja laskee jäljellä olevan luoton maksettavaa korkoa. Koron muutoksista ilmoitetaan aina asiakkaalle.

Todelliset vuosikorot

Todelliseen vuosikorkoon sisältyy ensimmäinen lyhennysvapaa vuosi ja siihen on laskettu kaikki kulut, korko ja luoton määrä. Todellinen vuosikorko Joustolainoissa vaihtelee luoton määrästä ja maksuajasta riippuen välillä 27,6-40,0 prosenttia.

Pystyykö saamaan tekstiviestillä?

Kulutusluottoa ei pysty saamaan tekstarilla, vaan se pitää aina hakea netistä. Mikäli puhelimessasi on käytössä internetyhteys, niin voit hakea sen kautta lainaa Collectorilta.

Voinko hakea toista lainaa?

Voit hakea toisen lainan, mutta ensimmäinen laina pitää olla maksettuna eli useampaa Collector-lainaa ei sinulla voi olla samaan aikaan.

Kuinka turvallinen palvelu?

Kaikilla sivuilla on käytössä salattu yhteys (https), jonka takia lainahakemukseen täyttämäsi tiedot pysyvät salassa ulkopuolisilta. Pidän tästä syystä Collectoria turvallisena.

Sähköpostilaskua?

Yritin etsiä tätä tietoa Collectorin sivuilta, mutta mitään tietoa ei löytynyt. Lähetin asiakaspalveluun kysymyksen sähköpostilla ja vastailen tähän, että minkä vastauksen saan.

Milloin Collector on auki?

Lainahakemuksen netissä voit tehdä koska vain. Asiakaspalvelun aikoja ei löytynyt sivuilta, niinpä kysyin sitä suoraan sähköpostitse ja samalla testaan asiakaspalvelun nopeutta. Joustolainan asiakaspalvelu vastasi minun kysymykseen sähköpostilla 51 minuutissa eli ihan hyvässä ajassa. He kertoivat, että asiakaspalvelu on auki arkisin klo 9-17.

Asiakaspalvelun nopeus?

Laitoin sähköpostilla kysymyksen klo 14:20 ja sain vastauksen klo 15:19, joten vajaa tunti meni vastauksessa, jota pidän hyvänä asiakaspalvelun nopeutena.

Esimerkki lainasta

Lainan määrä: 2000 €
Maksuaika: 36 kuukautta
Kuukausierä: 76 €
Kulut: 736 €
Kokonaismaksu: 2736 €

Sivun muutokset

28.9.2014: Kirjoitettu tietoturvallisuudesta
7.8.2014: Kerrottu uutta tietoa luoton hakemiseen puhelimella
20.6.2014: Lisätty tietoa toisesta kulutusluotosta
14.5.2014: Kirjoitettu vastausnopeudesta
8.4.2014: Kerrottu sähköpostilaskusta
27.2.2014: Muutettu nimi ja logo Joustolainasta -> Collectoriin sekä lisätty ensimmäiset tunnelmat
16.1.2014: Lainan määrä muuttunut 1000-4000 € -> 2000-10000 € sekä laina-aika muuttunut 2-5 vuodesta -> 2-10 vuoteen
4.10.2013: Kirjoitettu tekstiviestillä hakemisesta
14.8.2013: Lisätty tiedot, että milloin on auki

Mitä mieltä artikkelista?

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä    (ääniä: 3, keskiarvo: 4,67 / 5)
Ladataan...

1 kokemusta, arvostelua tai kommenttia

  • 1.6.2013 klo 21:48

    IHAN PASKA FIRMA VAIKKA ASUN SUOMESSA 20 VUOTTA

Keskustele, kommentoi tai kerro kokemuksia