FiksulainaFiksulainalla on mukavan selkeät ja raikkaat kotisivut. Kaikki oleellinen on jaettu selkeisiin otsikoihin.

Fiksulainan perustiedot

Ikäraja: 21 vuotta
Lainasumma: 50-500 euroa
Maksuaika: 14 päivää

Suosittelen ottamaan toisen lainan

Lisää ensivaikutelmia

Lainan hakuohjeet ovat kiitettävän helposti hahmotettavat ja yksityiskohtaiset heti etusivulla.

Luottoa on tarjolla yli 21-vuotiaille hyvin raha-asiansa hoitaneille suomalaisille aina 500 euroon saakka. Uusille asiakkaille vippiä tosin myönnetään korkeintaan 200 euroa, isomman eli 300 euronvipin voi saada maksettuaan ensilainansa moitteettomasti takaisin. Takaajia tai vakuuksia ei vaadita.

Luoton hakeminen tekstiviestillä tai verkkohakemuksella

Fiksulaina vastaanottaa vippihakemuksia ympäri vuorokauden. Aukioloaikojen ulkopuolella tulleet hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä heti palvelun avauduttua aamuisin. Päätöksenkin saa vasta seuraavana päivänä, jos on hakenut luottoa ilta yhdentoista ja aamuseitsemän välillä.

Vanhat asiakkaat voivat hakea vippiä tekstiviestillä, joka maksaa 5 euroa. Myönteisestä luottopäätöksestä tulee tekstiviesti, johon vastaaminen maksaa myös 5 euroa. Tekstiviestillä hakeminen vaikuttaa kalliilta, ottaen huomioon, että verkkosivujen kautta hakiessa vastaavia tekstiviestimaksuja ei siis tule.

Verkkosivujen hakulomakkeessa tunnistaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla, mikä onkin luotettava ja yleinen käytäntö tänä päivänä. Hakemuksen yhteydessä hakija saa myös oman PIN-koodin, jota tarvitaan mahdollisen seuraavan vipin hakemisessa tekstiviestillä. Uutta PIN-koodia ei siis tarvitse luoda, jos hakee uutta luottoa maksettuaan ensin edellisen pois.

Tekstiviestipalvelu toimii kaikissa yleisimmissä kotimaisissa matkapuhelinliittymissä, myönteiseen päätökseen tulee vastata nopeasti, alle kolmessa tunnissa jos päättää jatkaa luoton hakemista. Rahat tulevat kaikissa yleisimmissä pankeissa tilille samana päivänä, kun luoton myönteinen päätös ja lainaehdot on hyväksytty.

Yksi takaisinmaksuaika kaikilla vipeillä

Tarjolla on vain yksi takaisinmaksuaika kaikille vipeille; 14 päivää eli kaksi viikkoa. Toisaalta se selkeyttää luottojen kustannusten selvittämistä ja vertailua, toisaalta se ei annan luoton ottajalle mahdollisuutta vaikuttaa kuukausierien suuruuteen.

Fiksulainan verkkosivuilla on selkeä laskuri, josta näkyvät kaikki tarvittavat tiedot luoton määrästä tarvittavaan ikään ja luoton todelliseen vuosikorkoon, siitä näkee myös eriteltynä kaikki luoton kulut jo ennen luoton hakemista. Sivuilla on myös osio ”Lainataulukko”, josta vastaavat tiedot löytyvät taulukkomuodossa.

Luoton peruuttaminen tai eräpäivän siirto mahdollisia

Luoton voi halutessaan perua 14 päivän eli kahden viikon kuluessa sopimuksen syntymisestä, eli siitä päivästä, kun luotonhakija on saanut luoton ehdot ja hyväksynyt ne. Korvausta peruuttamisesta kertyy todellisen vuosikoron verran siltä ajalta, kun rahat ovat olleet luotonhakijan käytettävissä. Koska pikavipeissä on usein korkea todellinen vuosikorko, on luoton peruuttaminen ja rahojen palautus kannattavaa mahdollisimman pian sopimuksen syntymisestä. Peruuttamisilmoitus on tehtävä kirjallisena ja siitä löytyy yksityiskohtaiset ohjeet luoton ehdoista ja luotontarjoajan verkkosivuilta.

Vastaavasti luoton eräpäivää on mahdollista siirtää tekstiviestillä, mutta se on tehtävä ajoissa, aina ennen laskun erääntymistä. Siirron kustannukset tulevat omaan puhelinlaskuun, tekstiviestit ovat siis maksullisia. Lisää maksuaikaa on mahdollista saada 7 päivää eli yksi viikko.

Esimerkki Fiksulainan luotosta

Lainan määrä: 500 euroa
Maksuaika: 14 päivää
Maksu kokonaisuudessaan ja kuluineen: 610 euroa
Todellinen vuosikorko: 17745,31 %

Mitä mieltä artikkelista?

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä   (ei vielä ääniä)
Ladataan...

Keskustele, kommentoi tai kerro kokemuksia