MökkiNyt on se aika vuodesta, että moni katselee uutta kesämökkiä.

Jos tarvitset mökkiä varten mökkilainaa, niin pankeissa on eroja.

Mökkilainan kilpailuttaminen

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina, koska siinä voi säästää suuren summan ja voit saada maksettua lainan nopeammmin pois.

Etua.fi tarjoaa helpon keinon kilpailuttamiseen. Vaikka heidän sivuilla puhutaan asuntolainan kilpailuttamisesta, niin sain asiakaspalvelusta tiedon, että samaa voi käyttää myös mökkilainan kilpailuttamisessa.

Idea palvelussa on se, että täytät vain yhden lainahakemuksen, niin saat useasta suomalaisesta pankista lainatarjouksen ja voit valita itsellesi halvimman.

Vakuusarvot pankeissa

Pankeilla on paljon eroa siinä, että kuinka paljon antavat vakuusarvoa mökille:

– Nordea: 70-75 %
– Osuuspankki: 60 %
– Säästöpankki: 50 %

Esimerkkinä mökki ostetaan 100000 € hintaan, niin Nordea vaatii siihen 25000-30000 € edestä muita vakuuksia tai omaa rahaa, Osuuspankki 40000 € ja Säästöpankki 50000 €. Muuna vakuutena voi käyttää vaikkapa omistusasuntoa.

Lainan korot ja marginaalit

Lainan korkoina käytetään samoja, mitä käytetään myös asuntolainoissa eli mm. Euribor, Prime ja kiinteä korko. Se kannattaa huomioida, ettei mökkilainan korkoja pysty samalla tavalla vähentämään verotuksessa niin kuin pystyy asuntolainan korkoja.

Kesämökkilainan marginaalit ovat yleensä vähän suuremmat kuin asuntolainoissa, joka voi johtua siitä, että pankit näkevät mökit enemmän riskialttiimpina kuin tavalliset asunnot.

Mitä mieltä artikkelista?

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä    (ääniä: 3, keskiarvo: 4,33 / 5)
Ladataan...

Keskustele, kommentoi tai kerro kokemuksia